Home » , » Popović: Želim se izboriti za standardno mjesto u Čeliku

Popović: Želim se izboriti za standardno mjesto u Čeliku

Nogometaši Čelika nakon osam dana treniranja po dva puta dnevno, dobili su slobodno do ponedjeljka, kada će nastaviti sa prvom fazom priprema koja je planirana do 6. jula, a onda odlazak na Zlatibor.
Trener Čelika jučer se vratio sa mediteranskih igrara iz Turske, zajedno sa mladim Marinom Popovićem koji je po riječima Vlade Jagodića potpuno opravdao poziv i zaslužuje sve pohvale za svoje igre.
Za SportSport.ba Popović je govorio je o nastupu u Turskoj, te očekivanjima u dresu Čelika u narednoj sezoni.
"Jučer smo se vratili iz Turske svi umorni jer smo imali strašan tempo odigravanja utakmica. Odigrati pet utakmica u šest dana na temperaturama od 40. stepeni je stvarno naporno za svakog igrača. Osvojili smo na kraju peto mjesto, ali siguran sam kao što se i svi slažu da smo mogli bolje, ali na kraju smo pokazali pobjedama protiv Italije i Makedonije da imamo kvalitet. Kada su u pitanju moji nastupi ja sam zadovoljan, selektor mi je pružio priliku u svim utakmicama, a posljednje tri sam odigrao 90. minuta", kaže 18-godišnji Popović.
Nedavno je potpisao profesionalni ugovor s Čelikom na četiri godine
"Nakon što sam u prošloj sezoni na poziv trenera Vlade Jagodić trenirao sa prvim timom, uslijedio je i debi za seniorsku ekipu ,te prvi gol protiv Zvijezde koji će mi ostati do kraja života u sjećanju. Jednostavno moj život se iz temelja promijenio, a potpisivanje profesionalnog ugovora sa Čelikom je ostvarenje dječačkog sna. Na ovome naravno neću stati, nego ću raditi još više i maksimalno se truditi da se u narednoj sezoni izborim za standardno mjesto u ekipi", nada se mladi ofanzivac kluba s Bilinog polja.
Zeničani naredne sezone imaju velike ambicije u Premijer ligi
"Dobro ćemo se spremiti i dočekati prvenstvo potpuno spremni i ozbiljno ući u sezonu, a budući da prve dvije utakmice igramo kod kuće moramo biti na visokom nivou kako bi dobro startali i osvojili maksimalan broj bodova jer svaki početak je bitan za nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i uz pomoć naših navijača za koje ne sumnjam da će nas i naredne sezone nositi ostvariti visok plasman i plasirati se u Evropu što ovaj klub, grad i publika po svemu zaslužuje", završio je razgovor za SportSport.ba mladi ofanzivac i velika nada Čelika, te potencijalni mladi reprezentativac BiH.

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Translate