Home » , » Federeru naređeno da promijeni tenisice

Federeru naređeno da promijeni tenisice

Organizatori Wimbledona poručili su Rogeru Federeru da će za naredni meč morati da promijeni jedan dio svoje opreme - tenisice.
Kako prenosi Daily Mail čelnici nisu bili spremni da sedmostrukom osvajaču progledaju kroz prste, pa će na meč protiv Sergeia Stakhovskog morati da izađe u bijeloj opremi. Pravila nalažu da su proizvođači opreme dužni da dostave modele opreme na inspekciju 90 dana prije početka turnira, ali tenisice ne podliježu kontroli što je dovelo do zabune.

Pravila na trećem Grand slam turniru u sezoni nalažu da oprema u kojoj teniseri igraju mora da bude skoro potpuno bijela, a đon Federerovih tenisica koji je jarko narandžaste boje, kosi se sa strogim pravilima oblačenja.

Ovo nije prvi put da igrači budu opomenuti za nepoštivanje pravila odijevanja. Najpoznatiji su primjeri Ane Kurnjikove iz 2002. godine kada je na zagrijavanje izašla u crnom šortsu, pa su organizatori apelovali da se presvuče, što je Ruskinja i učinila. Korak dalje je otišao jedan od najboljih igrača svih vremena Andre Agassi koji je u periodu od 1988. do 1990. bojkotovao Wimbledon upravo zbog strogih pravila oblačenja.

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Translate